ȘI ARTA „ADEVĂRATĂ” TE POATE ÎNȘELA! SAMSUNG SUPRINDE IUBITORII DE ARTĂ CU NOUL TELEVIZOR „THE FRAME”

 

„Cei de la Samsung ştiu că tehnologia şi arta fac casă bună împreună, aşa că au creat un nou model de televizor care, o dată montat pe perete, poate arăta ca o operă de artă. Prezentat zilele acestea la Muzeul Luvru din Paris, alături de noua gamă de televizoare Samsung QLED, The Frame (cum a fost numit noul tv) funcţionează ca orice televizor inteligent atunci când este pornit, însă se transformă în lucrare de artă atunci când este activat “modul art”, aflăm din The Independent.

Mai exact, ecranul, care la televizoarele convenţionale afişează o imagine neagră, capătă aspect de afiş, pictură, fotografie, desen sau orice fel de imagine, ce poate fi selectată dintr-o librărie cu peste 100 de lucrări de artă digitală. Cei care vor, îşi pot uploada fotografii cu ei înşişi sau cu familia.

Foto: Dezeen

Fiecare televizor The Frame are o ramă personalizată, extrem de fină (din lem de nuc, stejar etc) ce se ataşează prin intermediul unor magneţi. Iluzia că în faţă ai un tablou de artă este posibilă şi datorită designului (creat de Yves Béhar, care a colaboart şi cu Puma, Kodak, Swarovski sau Prada), design ce permite televizorului să stea perfect pe perete (pe partea din spate există doar un cablu de alimentare subţire, un conector personalizat şi un cablu optic atât de fin încât cei de la Samsung îl descriu ca fiind “invizibil”).

Ecranul (ce are calitatea oricărui ecran Samsung UHD) este prevăzut cu un senzor de mişcare, care face ca, atunci când nu este nimeni în încăpere, să se oprească imaginea, şi un senzor de lumină, ce ajută ca lucrarea de artă pe care o afişează să apară în culori şi lumini discrete.

Dacă vă doriţi un astfel televizor-tablou care să vă anime locuinţa, trebuie să mai aşteptaţi puţin până când reprezentanţii Samsung vor anunţa o dată de lansare (şi un preţ). Ştim sigur însă (via engadget.com) că va fi pe piaţă începând cu această primăvară.”

Sursă articol: Life.ro